Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Super-Skinny gevulde puntprika

Om op gewicht te blijven eet ik doordeweeks echt wel heel gezond, ik heb een vrij strak eetregime. HOE houdt ze dat vol denk je dan. Ten eerste: omdat ik redelijk wat sport (kijk maar eens naar mijn post van gister die ook op Style My Day is verschenen). Ik vind het zo ontzettend zonde om een flinke work-out compleet teniet te doen door daarna keihard naar de Mac te rijden (wel lekker hoor). Dus dat sporten en gezond eten versterkt elkaar bij mij! Ten tweede: ik eet heel gevarieerd en kies altijd voor makkelijke gerechten dus dat gezonde eten is voor mij nooit saai. Ten derde: in het weekend laat ik de teugels wat vieren 🙂 Dus dat betekent, lekker wijntjes drinken ‘s avonds en dan ben ik wat makkelijker in mijn voedingskeuzes. Ik denk dat iedereen inmiddels de 80/20 regel wel kent? 80% van de tijd “streng” en 20% all you can eat (nee grapje hoor). Maar als je dat aanhoudt val je ECHT af en is het goed vol te houden!

Ok vandaag donderdag, dat betekent vandaag een lekker en echt SUPER SKINNY gerecht! Ik vind deze puntpaprika’s er ook nog eens prachtig uit zien.
Wel een opmerking bij dit gerecht. Ik heb hier zwarte quinoa gebruikt. Ik heb dit gerecht inmiddels 2 keer gemaakt en de tweede keer heb ik witte quinoa gebruikt. Zwarte is nog wat nootachtiger van smaak en heeft nog meer een bite. Als je dat lekker vindt dan is de zwarte geschikt. Oogt ook echt veel mooier! Maar persoonlijk vind ik de witte quinoa lekkerder omdat die iets zachter van zowel smaak als structuur is. Maar dat is Up-To-You!

Ingrediënten

 • kleine kopje gevuld met ongekookte quinoa
 • 8 grote scampi’s
 • handje koriander
 • 1 puntpaprika
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel gemalen citroenschil
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 teen knoflook geperst
 • 1 stengel bosui
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel mirin
 • 1 theelepel rijstwijnazijn
 • peper en zout naar smaak
 • snuf chilipeper

How to

 1. Kook de quinoa door deze eerst goed te wassen en vervolgens in een pan te doen met 1 deel quinoa en 1,5 deel water. Breng aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur 12 minuten koken. Kijk erna of er eventueel nog water aan toegevoegd moet worden, maar bij mij is de quinoa zo altijd perfect.

 2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de garnalen in kleine stukjes. Maak van de knoflook, olijfolie, gemberpoeder, citroenschil, peper, zout en chilipeper een mengeling en voeg dit bij de gamba’s. Roer dit goed door elkaar en spreid dit uit over een ovenschaal. Zet dit vervolgens voor 10 minuten in de oven.

 3. Maak een dressing door de sojasaus, mirin en de rijstwijnazijn te mengen.

 4. Hak de koriander, snij de bosui in ringen. Was de puntpaprika en snij deze doormidden. verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.

 5. Nu ga je de quinoa mengen met de scampi’s en de dressing (gooi niet meteen alle quinoa erbij, ik weet natuurlijk niet hoe groot het kopje was dat je hebt gebruikte, dus doe eerst de helft erbij)

 6. Roer dit goed door, voeg de koriander en de bosui toe en vul de puntpaprika’s met dit mengsel.

 7. Zet dit nog voor zo’n 10 minuten in de oven zodat alles lekker warm is.

 8. Lekker met een groene salade.

 

Super skinny gevulde paprika

Vorig artikel Pasta Vongole

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden