Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Haal de herfst in huis: eindeloos decoreren met pompoenen

groene pompoenen

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen! Hét item om eindeloos mee te decoreren en je huis helemaal herfst proof te maken.


Zodra ik merk dat het buiten vroeger donker wordt, komen de herfstkriebels opzetten en ga ik meteen aan de slag om het interieur weer aan het seizoen aan te passen. En ik gok zomaar dat ik in jou een mede pompoen liefhebber heb gevonden. Graag laat ik in deze blog de veelzijdigheid van deze oranje (maar ook soms groene of gele) herfst topper zien!

1. Pompoenen als ornament

Pompoenen, ze zijn er in zoveel verschillende soorten, maten en tegenwoordig zelfs kleuren. Opzichzelfstaand zijn ze gewoon al té leuk om neer te zetten in huis. Bij het restylen van mijn keuken nisje miste ik gewoon net even die touch en tadaaa: die pompoenen maakte dé look gewoon!


Nog een extra tip: Weet je nog dat leuke jampotje die je niet wilde weggooien en al eeuwen in de kast hebt bewaard? Nou... vul die met bijvoorbeeld eikeltjes en je hebt weer een super leuk herfst decoratie item voor naast de pompoen.

Pompoen in keukennis

2. Pompoenen groeperen

Soms is er helemaal niets mis met minder gestileerd decoreren, vind je ook niet? 


Kort maar - zéker niet minder - krachtig: leg de pompoenen in een los groepje bij elkaar, en plaats er wat bijpassende waxinelichtjes bij. Boots aan, wollen sjawl om en neem je snoeischaar mee naar buiten... want maak je herfst tafel af door er wat verse takken groen bij te leggen. 

Pompoenen groeperen

Tip: "Gebruik oude jam- en weckpotten om bijvoorbeeld eikeltjes en/of dennenappels in te bewaren. Een super leuk extra herfst decoratie item!"

3. Pompoenen op tafel

Het is pompoenen all over the place in deze blog. Maar hé... ik blijf natuurlijk een ultieme bloemenliefhebber en zie hier wanneer ik mijn twee favo's met elkaar combineer. 


Kies allereerst een tafelkleed in een warme kleurtint, zodat de kleuren elkaar versterken. Dit zorgt voor een sfeervol geheel. Leg vervolgens wat kleurrijke pompoenen op tafel. Tussen de pompoenen heb ik takken fijne eucalyptus gebruikt, maar kijk gerust even rond in je tuin en in de natuur voor andere takken groen. Zorg ervoor dat je bloemen uitkiest die even zonder water kunnen. Ik heb hier chrysanten gebruikt. Knip ze kort en plaats ze later tussen de takken. Er vallen snel blaadjes af, maar dat versterkt alleen maar de herfst look. En hands off wanneer ze eenmaal liggen, want dan blijven ze erg lang mooi. 


Super leuk deze combi van verse bloemen en pompoenen:. fris, vrolijk én herfstig in een!

Pompoen op tafel

4. Pompoenen óveral

Kale planken, lege bankjes, verslonsde hoekjes... we hebben ze allemaal en wanneer je niet oppast dienen ze als dé ideale plek voor rondzwervende kinderlaarzen, sleutelbossen en nog te openen post. Voorkomen is makkelijker dan genezen riep mijn moeder altijd, dus fleur deze plekken op met pompoenen!


Plaats de pompoenen in een horizontale compositie en vul ook dit ook weer aan met kaarsen, bloemen en takken. Et voila... dat lege - soms rommelige - plekje in huis komt ineens weer tot leven.


Decoreren met pompoen

Ziezo... genoeg mogelijkheden met pompoenen. En niet alleen voor in je huis maken ze de herfst look helemaal compleet, ook voor het decoreren van je tuin zijn ze niet te missen. Go for it! 


Op zoek naar gave items om te combineren met jouw pompoen creaties? Check mijn blog over tafelinspiratie om je herfsttafel nóg completer te maken.


Heb je nu leuke foto's van jouw pompoen creaties? Delen = fijn, want ook jouw creativiteit inspireert mij! 

"Because tafeldekken is life!" - Maud

Vorig artikel DIY: zelf sinaasappels drogen
Volgend artikel Prachtige items en styling tips voor de perfécte herfsttafel

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden