Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Keukenstyling: je keukennis restylen - Herfst editie

Mijn keuken is het hart van mijn huis. Ik bedenk er mijn favoriete gerechten en ik maak het klaar. Het is de plek waar we samen eten, urenlang kletsen en het is tevens mijn werkplek. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat mijn keuken er nét zo fancy uit ziet als de rest van het huis.


Met een paar eenvoudige styling trucs geef je je keuken in een handomdraai een stijlvolle upgrade. Nisjes of losse planken in je keuken bieden het perfecte podium voor jouw favoriete keukenstyling. Eens in de zoveel tijd - meestal ieder seizoen - pas ik de mijne weer aan. 


Lees verder voor keukenstyling tips voor pro's en laten we de herfstige wervelwind erdoor gooien!

Keukenstyling stappenplan

keukennis

"Style je keuken mee met de seizoenen met deze keukenstyling!"

Keukenstyling - stap 1

Allereerst maak je de plankjes even leeg, want het werkt het fijnste om met een clean sheet te beginnen. En nu je toch bezig bent; maak alles meteen even schoon nu alles leeg is :-). Is er een keukenapparaat wat je altijd gebruikt, bijvoorbeeld een blender, waterkoker of een broodrooster? Dan is dat hier je vaste gegeven waar je omheen gaat stylen. Bij mij is dit sowieso mijn Kitchenaid keukenmachine. Dit is echt wel hét perfecte keukenstyling attribuut. Gelukkig past deze in ieder seizoen, dus mag hij heel het jaar door shinen in mijn keuken!

keukennis

Keukenstyling - stap 2

Daarna begin je met het uitzoeken van de items die je mooi of passend vindt binnen het thema. Aangezien het thema nu herfst is, koos ik voor een paar mooie serveerplanken in warme tinten. Zorg ervoor dat je bij de items in een bepaald kleurenpallet blijft om rust te creëren. Wissel een beetje af met verschillende hoogtes van de items die je uitgekozen hebt, want alles op dezelfde hoogte zorgt ervoor dat het vlak en saai wordt. Je main goal is dat je ogen ernaar getrokken worden, zodat je blijft kijken naar de bijzondere objecten op deze planken. Alles voor de perfecte keukenstyling!


keukennis borrelplanken

Keukenstyling - stap 3

Altijd leuk: kookboeken! Je kunt ze rechtop zetten, maar ik vind het altijd leuk om ze neer te leggen op een plank. Kijk bij de keuzes van je kookboeken naar de thema's, leuke titels, maar vooral ook naar de kleuren van de boeken. Als laatste is het formaat ook belangrijk. Ook hiervoor geldt dat alle boeken in hetzelfde formaat niet heel spannend oogt.

keukennis kookboeken

Keukenstyling - stap 4

Mijn nieuwe styling herfst crush zijn deze olijfkleurige pompoenen. Ik heb ze van een kweker in de buurt en ik ben mega fan! Dit combineer ik met mijn geliefde kommen uit Puglia van Enza Fasano. Deze Coral kleur schreeuwt gewoon herfst! Zo bouw ik het nisje stapsgewijs steeds verder op.

keramieken kommen puglia

Keukenstyling - stap 5

Zeg eerlijk... veel spullen heb je al in huis. Dus kijk vooral rond in je servieskast, je te gekke keukenapparaten, kookboeken en style het af met een mooie vaas. Met de spullen die je hebt verzamelend kun je eindeloos spelen, tot jij voor jouw gevoel een lekkere compositie hebt. Nog wat tips om je nisjes in je keuken te stylen: varieer met volume. Kies een aantal grote volumineuze items zoals een vaas of in de herfst natuurlijk die te gekke pompoenen, want hiermee creëer je gelijk een goede basis en voorkom je dat het druk gaat ogen doordat je te veel kleine spulletjes wil gebruiken.

stylen met pompoenen

Keukenstyling - stap 6

Ook de mix van materialen zorgt in deze keukenstyling voor een prettig beeld. Ik heb ervoor gekozen om hout te combineren met keramiek. Dit vul ik vervolgens aan met een mooi cocktailglas zodat er een fijne balans tussen mijn producten en materialen ontstaat. En last but not least: vooral experimenteren! De juiste keukenstyling kan soms best even puzzelen zijn, maar lekker doen zolang je er plezier in houdt!

keukennis gestyled

Do it yourself!

Wil jij nou ook heel graag zo'n kneiter mooie afgestylde keuken nis? Loop dan even al mijn stappen af. Echt, je zult in je kast en in je huis meer dan genoeg mooie attributen vinden voor de perfecte keukenstyling. Plantjes, droogbloemen of verse pompoenen, allemaal leuk! Vergeet ook zeker geen kaarsje voor de donkere dagen, super gezellig en daar gaat zo'n nis echt van leven. 


En nog tip: net zoals bij de tafelstyling heb ik hier gebruik gemaakt van de ton-sur-ton methode. Ik heb 2 kleuren gekozen en in deze tinten heb ik alles gestyled. Daardoor blijft het rustig, mooi op elkaar afgestemd en het past super goed bij dit seizoen! 


Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met mijn keukenstyling! Heb je vragen? Stel ze hieronder. Vind je het inspirerend, laat dan ook een berichtje achter. Ben je zelf aan het stylen geweest in je keuken? Stuur me zeker een foto, want dat vind ik geweldig!


"When tafeldekken is life!" - Maud

Vorig artikel Creatief met zelf gedroogd fruit - Herfst editie
Volgend artikel Mallorca FOOD & VIEW hotspots

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden