Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

3 in 1- Muesli & Granola & Granola Bar

Dit is nu typisch zo'n recept om jullie drukke leven makkelijker te maken. Het is een multifunctioneel recept waarmee je met enkele toevoegingen iedere keer een ander product creëert.

Kleine uitleg voordat we verder gaan. Voor mij is mijn lichaam (en dat van mijn gezin) voeden met gezonde producten van groot belang. We hebben een druk leven en ik ben van mening dat wanneer je de juiste voedingskeuzes maakt dat je naast gezond ook een gelukkiger mens wordt. Daarnaast moet het ook lekker en makkelijk zijn en ben ik ook van de preps. Dat laatste moet wel met drie kids en een drukke agenda. Naast een gezond lichaam wil ik er ook

graag lekker in mijn vel zitten qua gewicht. Dus moeten we ook letten op de calorie inname.

Dus: mijn ontbijt doordeweeks is 9 van de 10 keer: soja yoghurt (de kokos variant) met proteine-muesli en soms wat rood fruit. Ik sport en wandel heel regelmatig, dus naast de bestaande eiwitten van de pitten voeg ik ook nog wat extra proteinepoeder toe. Is absoluut geen must, maar voor mij werkt het goed.

Naast dit verhaal ben ik ook Bourgondiër pur sang en wil ik ook van mijn maaltijden een feestje maken. Dus in de weekenden eet ik mijn yoghurtje meestal met de granola. Het hoofdbestanddeel van deze granola is de muesli, voeg een paar ingrediënten toe en Voila! Ook heel lekker voor de kids, maar wel met wat suikers in de vorm van honing.

Dan ben ik ook vaak onderweg, of bezig met een klus en dan is voor mij het meest ideale: een reep. Natuurlijk zijn er tegenwoordig giga veel proteine repen op de markt. Maar ik maak ze liever zelf, zodat ik weet wat erin zit. Ze zijn ook lang houdbaar als je ze luchtdicht verpakt en ook hierbij is het hoofdbestanddeel: de muesli.

OK, There we go voor een flinke voorraad

Ingrediënten muesli

 1. 1 kg volkorenhavervlokken

 2. 200 gr. geroosterde zonnebloempitten

 3. 200 gr. geroosterde pompoenpitten

 4. 200 gr. geroosterd sesamzaad

 5. 200 gr. cacao nibs

 6. 1 eetlepel kaneelpoeder

 7. 4 eetlepels pea powder (optioneel)

How to

Alle bij elkaar voegen en klaar :-)

meusli

Ingrediënten granola

 • 300 gram muesli

 • 100 gram noten fijngehakt (bv. hazelnoot, amandel, walnoot, kokos)

 • 1 eetlepel koekkruiden

 • 2 eetlepels honing

 • 2 eetlepels kokosolie

 • flinke snuf zout

 • eiwit van 1 groot ei

How to

 1. verwarm de oven voor op 170 graden

 2. klop het eiwit stijf

 3. voeg alle andere ingrediënten bij elkaar

 4. leg alles op een bakplaat met bakpapier

 5. schep voorzichtig het eiwit erdoor heen. Hierdoor creëer je die lekkere chunks.

 6. zet in de oven voor 20 minuten, schep na 10 minuten alles even om. Check na 20 minuten of alles crispy & golden is, anders zet je het nog even terug voor een minuut of 10

 7. laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot
granola

Ingrediënten granola bar

 • 300 gram muesli

 • 100 gram noten fijngehakt (bv. hazelnoot, amandel, walnoot, kokos)

 • 100 gram fijngehakte dadels

 • 1 eetlepel koekkruiden

 • 1 eetlepel honing

 • 3 eetlepels kokosolie

 • 1 ei

 • snuf zout

How to

 1. verwarm de oven voor op 175 graden

 2. voeg alle ingrediënten bij elkaar

 3. spreid dit uit in een ovenschaal met bakpapier erin. Niet te dun, dan moet je een kleinere schaal gebruiken.

 4. zet in de oven voor 30 minuten

 5. haal de inhoud met bakpapier uit de schaal en laat afkoelen, als het bijna koud is kun je het in repen snijden. Ik snij altijd 2 maten, grote en kleine.
granola bar

Enjoy!!!

Liefs Maud
Vorig artikel Courgetterolletjes

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden