Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = zondag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = zondag verstuurd.

Prachtige items en styling tips voor de perfécte herfsttafel

"Haal de herfst in huis en hiervoor geldt: less is absoluut niét more!"

herfsttafel

Ondanks dat de herfst veel regenachtige dagen met zich mee brengt, kenmerkt het kleurenpallet van dit jaargetijde zich door het gebruik van warme tinten. Olijfgroen, okergeel en roestrood zijn gevoelsmatig dé herfstkleuren, maar wist je dat iedere kleur een "herfstvariant" heeft? Gooi een likje denkbeeldige gele verf door je favo kleur... et voilà: zalmroze, cognac en petrolblauw kunnen zo aan jouw herfstpallet worden toegevoegd. 


Niet alleen de juiste kleurstelling maakt van jouw tafel een échte herfsttafel, het gebruik van natuurlijke materialen is hierbij essentieel. En ook hiervoor geldt: 'less is absoluut niét more'. Dus kom maar door met die gigantische pompoenen, gedroogd fruit en weelderige takken groen voor de perfecte herfsttafel. 

Shop voor de perfecte herfsttafel

Decoreren met gedroogde sinaasappels


De gedroogde sinaasappels zijn in deze styling dé herfst eyecatcher van de herfsttafel. Wist je dat deze súper makkelijk zelf te maken zijn? In deze blog zie je hoe!


Trek het herfstthema door en combineer het fruit met bijvoorbeeld decoratie paddenstoelen en verse takken eucalyptus.

gedroogde sinaasappels

"Gebruik warme kleurtinten en natuurlijke materialen om dé perfecte herfsttafel te creëren!"

Decoreren met vers fruit


Waar je in de zomer op mijn styling foto's veel verse citroenen en limoenen ziet, decoreer ik in de herfst graag - naast gedroogd fruit - met verse sinaasappels, mandarijnen en peren. 


Peren zijn een prachtig item om in een schaal op tafel te leggen en ze rijpen gewoon rustig door buiten de koelkast. Een top item als decoratiestuk op je herfsttafel!

herfsttafel

Daily table wear 


Met een aantal key-items kun je eindeloos blijven variëren in je opstellingen. Een vaas is zo’n onmisbaar item voor op je tafel. Je kunt deze natuurlijk laten vullen met een prachtig vers boeket, maar ik vind gedroogde bloemen of losse takken ook heerlijk werken op tafel.


Maak ook gebruik van een plateau op je herfsttafel, zo creëer je automatisch een kader om je decoratie te stylen en dat werkt heel prettig. Bepaal welke items jij op het plateau wil plaatsen en schuif met die items totdat je de perfecte opstelling hebt. Denk hierbij aan een kandelaar, of een stolpkaars. Maar om je look te voorzien van die ultieme herfstsfeer kun je in de styling natuurlijk helemaal uitpakken: ga lekker struinen in de bossen voor eikeltjes, dennenappels en mooie bladeren!

herfsttafel

Shop voor de perfecte herfsttafel

Groene pompoen als stylingobject


Uiteraard kunnen pompoenen niet ontbreken voor de optimale herfstlook. Ga dit keer eens voor een groene variant. Dit is een enorm decoratief stuk je herfsttafel en natuurlijk een stuk minder cliché als zijn geliefde oranje broer.


Combineer de groene pompoen met warme oranje tinten of houd juist alles bij het groene thema. Beide kan en is ontzettend mooi!


Op zoek naar nóg meer pompoen inspiratie? Lees dan ook eens mijn  blog over eindeloos decoreren met pompoenen.

groene pompoen

"Maak gebruik van een plateau, zo creëer je automatisch een kader om je decoratie te stylen!"

Tafelkleden met printjes


Tafelkleden met printjes: dé aller makkelijkste manier om instant een herfstsfeer te creëren. Kies wederom voor een tafelkleed met een warme kleurtint. 


It's all about dit prachtige tafelkleed! Houd het verder simpel en eenvoudig qua styling, anders wordt het namelijk een grote chaos. 

tafelkleden print

Het gebruik van warme kleurtinten, natuurlijke materialen, gedroogd en vers fruit én prachtige weelderige tafelkleden. Hopelijk heb jij door deze tips voldoende tools in handen om zelf je mooiste herfsttafel te creëren. 


Neem je mij mee in het resultaat? Ik ben zó benieuwd!

"Because tafeldekken is life!" - Maud

Vorig artikel Haal de herfst in huis: eindeloos decoreren met pompoenen
Volgend artikel Creatief met zelf gedroogd fruit - Herfst editie

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden