Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Italiaans Torentje

Dit is een geweldig gerecht wat ik ooit in een kookles heb geleerd jaren geleden en nog steeds geregeld maak omdat mijn lief en ik er GEK op zijn. Bovendien is het een top gerecht als je gasten ontvangt. Je kunt ze namelijk van tevoren bereiden en ze hoeven niet gegaard te worden maar alleen maar leuk op een bordje te worden gelegd samen met de dressing. Dit betekent extra lang quality-time met je gezin of je gasten.

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten

  • 3 van de meest smaakvolle grote tomaten die je kunt vinden. Tasty-Toms zijn heerlijk, maar te klein voor in dit gerecht.

  • 1 bol buffelmozzarella

  • 1 dikke Courgette

  • 2 tenen knoflook

  • 6 zongedroogde tomaatjes

  • 6 zwarte olijven zonder pit

  • 4 grote stevige lappen parmaham, niet te dik gesneden, maar zeker ook niet te dun. Ze mogen niet scheuren dus ik neem er altijd voor de zekerheid 2 extra. Is nooit weggegooid toch?

  • 2 eetlepels goede olijfolie extra vergine

  • 3 eetlepels goede stroperige balsamico azijn

  • 8 blaadjes basilicum

  • vers gemalen zwarte peper

  • vers gemalen himalayazout

How to

  1. We maken eerst de dressing zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken. Snij de tomaten in plakken en hou 4 dikke plakken apart voor de torentjes. Van de rest maak je kleine blokjes. Als je meer houdt van geplisseerde (ontvelde) tomaten mag je dat ook doen, maar ik vind het niet echt een meerwaarde hebben, wel veel meer werk!

  2. Hak de olijven en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze bij de tomatenblokjes.

  3. Snij de basilicum blaadjes in smalle reepjes en voeg deze ook bij de blokjes.

  4. Voeg de olijfolie en de balsamico toe en zout en peper naar smaak. Roer dit door elkaar en laat zo afgesloten in de koelkast rusten.

  5. Nu de torentjes: pers de knoflooktenen uit en voeg hier royaal vers gemalen peper aan toe, meng dit tot een soort pasta. We hebben van de courgette maar 4 plakken nodig maar het is zonde om de rest weg te gooien dus leg deze in de groentelade en maak er morgen een lekker courgettesoepje met munt van. Of gegrilde groenten uit de oven.

  6. Bestrijk de plakken courgette met een klein beetje olijfolie (ik gebruik altijd een spray zodat je zeker niet gaat frituren) en smeer de plakken vervolgens in met de knoflook en verse peper. Bak de plakken om en om kort aan in de pan. Niet te lang zodat de knoflook niet gaat aanbranden. Leg ze daarna op een bordje om af te laten koelen.

  7. Snij de buffelmozzarella in plakken ook deze hebben we weer 4 nodig. Ik zou graag iedereen aan de buffel mozzarella krijgen. Wat een giga verschil met die smakeloze koemozzarella. Het kost net wat meer, maar je hoeft deze torentjes ook niet iedere dag te maken, hoewel je dat waarschijnlijk wel zou willen!

  8. Nu kunnen we gaan bouwen: Pak eerst 2 plakken parmaham en leg deze kruislings over elkaar zodat je een kruis hebt. Begin nu met een plak courgette precies in het midden, dan daarop mozzarella en vervolgens de tomaat, dan nog een keer courgette, mozzarella en tomaat en klap dan de hamlappen dicht zodat het pakketjes worden. Draai ze om zodat de mooiste kant zichtbaar is en voilà, prachtige torentjes heb je gebouwd! Zet deze in de koelkast tot je gasten klaar zijn voor hun gerechtje. Als je het gaat serveren leg je een torentje op een bord en giet je de overheerlijke dressing eroverheen. Ziet er prachtig uit en iedereen zal z’n vingers aflikken. Oh ja, dit is persoonlijk maar ik haal alles wel een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Vind het niet lekker als het ijskoud is. Als je het a la minute maakt zet je niets in de koelkast.
Italiaans Torentje
Italiaans Torentje
Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden