Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Geroosterde Pompoen met Geitenkaas

Een echt herfstproduct is pompoen. Ik heb moeten wennen om ermee te koken, maar inmiddels verwerk ik het in veel verschillende gerechten. De flespompoen – butternut squash is absoluut mijn favoriet en ik eet deze in dit gerecht gewoon met schil. Maar als je daar niet van houdt kun je die er natuurlijk ook afsnijden. Wel op het allerlaatst zodat de smaken van de schil goed in de rest van de pompoen kan trekken.De schil houdt de lekkere zacht geworden pompoen ook bij elkaar als een bakje. Door hem zo lang te roosteren smaakt hij heel erg zoet, erg lekker in combinatie met de geitenkaas.

Het deel van de pompoen met de pitjes leg je ook in de oven, maar daar maak je later beter soep of puree van. Want daar zou de geitenkaas doorheen vallen 🙂

Ingrediënten

  • 1 flespompoen

  • 250 gram geitenkaas

  • olijfolie extra vergine

  • verse tijm

  • 2 theelepels geroosterde paprika

  • vers gemalen peper en zout

How to

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in gelijke schijven. Smeer ze in met olijfolie aan beide kanten en bestrooi ze met peper, zout en geroosterde paprikapoeder. Ze de pompoen voor 40 minuten in de oven.

  2. Zet de oven op de grillstand 230 graden. Verkruimel de geitenkaas over de pompoen als deze klaar is samen met wat tijm en zet dit nog voor zo’n 6 minuten (tot de geitenkaas begint te verkleuren) in de oven. Strooi er wat verse tijm overheen als decoratie, eventueel nog wat peper en zout en klaar is dit easy peasy gerechtje. En het is zooooo LEKKER!!!!
Geroosterde Pompoen met Geitenkaas
Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden