Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Choco- Coco Energy Bar

De manier waarop ik op gewicht blijf is regelmatig eten. Dit betekent drie tussendoortjes per dag. Maar ja, wat als je onderweg bent? Of het tussendoortje schiet erbij in of je kiest het verkeerde tussendoortje (lees: ranzigheid van de benzinepomp). Ik was dus op zoek naar iets gezonds wat ik makkelijk in een bakje of in een folietje in m’n tas kan stoppen voor ‘on the road’. Ik heb toen deze TE lekkere Choco-Coco bar bedacht. Lekkerder als die mars bij het tankstation en zeker 1000 keer beter voor je lijf.

Zo vervangen de dadels en vijgen samen met de maca de suikers en zorgt diezelfde maca er ook voor dat je nog uren kei hard door kan werken want maca is een natuurlijke energie leverancier. Natuurlijk geven de dadels, de kokos en de zonnebloempitten ook een verzadigd gevoel. Verder maken de chiazaden en de rauwe cacao deze repen mega gezond. Als ik deze repen maak zorg ik ervoor dat ik grote en kleine maak. Af en toe eet ik deze ook als ontbijt, kun je echt lekker op vooruit, maar dan heb ik wel een wat grotere versie nodig. Natuurlijk zijn de kleine (of grote) ook heerlijk als traktatie bij de thee!

Ik bewaar ze altijd in een bakje in de koelkast en dan kun je ze echt lang bewaren! Ik heb ze meestal binnen 2 weken op, dus zeker 2 weken.

Ingrediënten

Het recept is voor ongeveer 12 stuks ronde snacks en 8 rechte repen.

  • 100 gram dadels zonder pit
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 20 gram geraspte kokos
  • 50 gram pompoenpitten (eventueel geroosterd voor een nog intensere smaak)
  • 100 gram rauwe cacao
  • 1 eetlepel maca
  • 20 gram chiazaad

How to

  1. Smelt de cacao op zacht vuur in een pannetje met de maca.

  2. Stop de dadels en de vijgen in een keukenmachine en pureer dit tot het helemaal fijn is. Doe de massa in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de cacao. Schep alles goed om.

  3. Zorg dat de cacao helemaal is gesmolten en laat het een beetje afkoelen. Voeg dit vervolgens bij de massa, roer het nog een keer goed door elkaar en giet het in een rechthoekige schaal met keukenpapier of in een siliconen muffinvorm (of papieren muffinvormpjes) voor de ronde variant. druk het goed aan en zet dit minimaal twee uur in de koelkast (als je haast hebt kunnen ze ook even half uurtje in de vriezer). Daarna zijn ze klaar.

 

Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden