Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Say CHEESE!

Wij zijn gek op gezellige avonden met vrienden. Kletsen, wijntjes drinken en natuurlijk willen we daar iets lekkers bij eten. Ik ben een complete kaasfan, dus bij ons thuis zijn het vooral veel verschillende kaasjes waar het om draait.

Weet jij niet goed hoe je je kaasplank in moet richten? Hier wat tips:

Ten eerste: ga voor een goede plank. Ik heb heeeeel veel verschillende planken, soort van tic en ik gebruik ze allemaal. Mijn favorieten zijn de planken van Dutch Deluxes. Echt prachtig zijn ze en ze zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Hout is prachtig, maar kijk eens hierboven hoe fris dit lichtblauw is? Helemaal leuk in de zomer!

Ben je geen kaasfan, maar je gasten wel? Laat je informeren door een goede kaasspeciaalzaak. Ik ga graag naar de Ruurhoeve in Bladel, maar er zit ongetwijfeld ook een goede zaak bij jou in de buurt. Bij een kaasspeciaalzaak snijden ze de kazen vers en bij de supermarkt krijgen ze het voornamelijk voorverpakt binnen. Je kunt je voorstellen wat het lekkerste is :-)) De basis bij het kiezen van kazen is: neem een harde (oude) kaas, een blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld stilton, mijn favoriet) een zachte roodschimmelkaas (bijvoorbeeld epoisse, wel voor de die-hards hoor) en een witschimmelkaas (bijvoorbeeld brie). Op deze manier heb je voor iedere kaasliefhebber wel iets op je plank.

kaasplank

 

Voor de mensen die niet van kazen houden, leg er wat vleeswaren neer.
Denk ook aan iets zoets: rozijnen bijvoorbeeld. En een crunch: noten, crackers, soepstengels etc.
Gebruik verschillende glaasjes, potjes en bakjes. Ziet er allemaal leuk en levendig uit.
Denk aan de kleurverschillen, ik gebruik voor wat groen op de plank net als hieronder vaak takken rozemarijn.
Ook leuk, maak DIY-vlaggetjes met namen van de kazen erop.
Voor de kids leg ik er ook vaak komkommer, tomaatjes en worteltjes op zodat ze ook nog wat gezonds binnen krijgen :-))
Wat het ook altijd heel levendig maakt is als je hoge glazen met bijvoorbeeld groentestengels of kaasstengels erop zet. Leuk om iets hoogs erop te hebben.
Leg het vooral allemaal niet te netjes op een plank, en kies niet voor een hele grote als je maar drie kaasjes hebt gekocht. Ik kies liever voor een kleinere plank die ik wat rijker vul dan een hele grote plank waar eigenlijk te weinig op ligt.

Enne, doe dit vooral niet al te vaak! Is niet helemaal in balans met mijn Foodies In Shape challenge he?!

 

kaasplank

 

Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden