Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = zondag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = zondag verstuurd.

Pompoen – Yoghurt – Granola

Hoe veelzijdig pompoen wel niet is bewijst dit gerecht. Pompoen als ontbijt bij je yoghurt. Echt heerlijk, je moet het alleen wel even de dag ervoor voorbereiden. Zet de pompoen de avond ervoor in de oven en zorg dat je dit in de ochtend alleen maar even bij de yoghurt in een bakje hoeft te doen. De pompoen wordt echt super zoet in de oven en als je het in een bakje doet met Griekse Yoghurt is het een goede basis voor een drukke dag. Wat van deze super healthy-homemade granola erbij en je ontbijt is verantwoord, lekker en vullend. Misschien vind jij het lekker met een klein beetje pompoen door je yoghurt, maar ik doe het 50/50.

Dit recept is voor een flinke portie pompoenpuree waar je even mee voorruit kan. Je kunt dit ook gebruiken als spread op een gezonde muffin of op een cracker bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen

  • olijfolie

  • kimalyazout

  • kokosbloesemsiroop of agavesiroop

  • stukje verse gember, ongeveer 5x5 cm

  • Griekse Yoghurt

  • Granola

How to

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pompoen en snij deze in plakken. Smeer de plakken allereerst dun in met olijfolie en smeer vervolgens met een kwastje de plakken royaal in met de kokosbloesemsiroop.

  2. Leg een vel keukenpapier op een bakplaat en leg de pompoen hierop. De pitjes van de pompoen haal ik trouwens altijd uit de pompoen, was ik af en leg ik ook op de bakplaat. Ik strooi hier een heel klein beetje himalayazout overheen en dan heb je heerlijke geroosterde pompoenpitten.

  3. Schil de gember en leg deze ook bij pompoen.

  4. Na 40 minuten kun je alles uit de oven halen en dit laat je vervolgens afkoelen. In een keukenmachine kun je de pompoen met de gember pureren met een vleugje himalayazout.
pompoen-yoghurt-granola
pompoen-yoghurt-granola
Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden