Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Een heerlijk avondje met deze Sinterklaas snacks

Sinterklaas snacks

Sinterklaas... wie kent het niet? Dé perfecte gelegenheid om niet te hoeven koken, maar in plaats daarvan de hele tafel vol te zetten met lekkere hapjes. Hier in huis helpen de kinderen regelmatig mee met koken en zeker tijdens Sinterklaas is dat ideaal om de spanning en het ongeduld er wat vanaf te halen. 


Let's keep it simple. Deze drie kindvriendelijke Sinterklaas snacks zijn eenvoudig te maken, zodat de kleinste keukenbrigade jou ideaal kan ondersteunen. Geef er vooral je eigen twist aan... want het moet natuurlijk een heerlijk avondje blijven!    

Oud Hollandse Hapjes-S

Laat Sinterklaas zich helemaal welkom voelen en maak op een grote plank een letter 'S' van allemaal lekkere oud Hollandse hapjes. Hier kunnen de kids helemaal los op gaan. 


Wij hebben hiervoor kaas, worst, poffertjes en komkommer gebruikt, maar laat gerust jouw fantasie de vrije loop en gebruik snacks die jullie lekker (en/of gezond) vinden. Strooi er wat pepernoten eromheen: super feestelijk en helemaal ready om Sinterklaas en z'n pieten te ontvangen!

Sinterklaas S

Homemade worstenbroodjes

Zelf worstenbroodjes maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Bij ons thuis is het een échte Sinterklaas snack klassieker. En zeg eens eerlijk... de kinderen zijn er dol op, maar jij stiekem ook! 


Laat kleine knakworstjes uitlekken en wikkel ze vervolgens in het bladerdeeg. Voor de creabea's onder ons: je kunt er natuurlijk ook een vlechtje of strikje van maken voor wat extra Sinterklaas feestelijkheid. 

Strijk er wat eigeel overheen en zet het geheel 20 minuten in de oven op 200 graden. 


Tip! Voor de volwassenen en ietwat meer culinaire kinderen is het ook heel lekker om er wat pesto en/of halloumi kaas in te doen, voor dat het de oven in gaat.



Sinterklaas worstenbroodjes

"Tip: Geef je eigen twist aan de Sinterklaas snacks. Besmeer je worstenbroodje bijvoorbeeld met pesto of stop er halloumi kaas in!"

Crumble van speculaas, witte chocolademousse en pepernoten

Voor deze Sinterklaas crumble neem je een mooi glas: hoog of laag maakt niet uit, wat je leuk vindt. Je verkruimelt hierin op de bodem de speculaasjes. Hier bovenop gaat een huisgemaakte witte chocolademousse, welke ik hieronder laat zien hoe je deze in een handomdraai maakt. Het is en blijft natuurlijk een Sinterklaas snack, dus top het geheel af met pepernoten. Super lekker, makkelijk te maken en daarom absoluut onmisbaar tijdens pakjesavond! 

Sinterklaas mousse

Benodigdheden:


Voor 8 porties:

  • 1 reep witte chocolade
  • 4 eieren (alleen het eiwit)
  • 500 ml slagroom zonder suiker
  • 50 gram suiker

Do it yourself:


Smelt de witte chocolade au bain marie. Breek voorzichtig de eieren en split het eigeel van het eiwit. Tip: gebruik het eigeel voor het instrijken van de homemade worstenbroodjes! 

Klop de eiwitten stijf en klop in een andere schaal de slagroom stijf, mét de suiker er doorheen.

Roer de gesmolten witte chocolade door het slagroommengsel en spatel als laatste voorzichtig de opgeklopte eiwitten er doorheen. 

Laat het geheel een uurtje in de koelkast rusten voordat je het gaat decoreren met het speculaas en de pepernoten. 


"Because tafeldekken is life!" - Maud

Sinterklaas en sinaasappels gaan natuurlijk samen. Wil jij weten hoe je deze citrusvrucht kunt drogen ter decoratie? Klik dan hier

Vorig artikel 21 diner organiseren: zo zorg je voor de mooiste tafelstyling
Volgend artikel DIY: zelf sinaasappels drogen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden